Cross in 9 steps

Way of the cross in nine pieces / nine steps – negen stappen, negen fases uit de kruiziging van Jezus van Nazareth

Negen afbeeldingen van de kruisweg met de focus op het lijden en sterven van Jezus van Nazareth, waarbij vooral aandacht voor zijn houding en zijn uitdrukking van pijn en het ondergaan van zijn lot. Alle afbeeldingen zijn 50×70 cm groot, gemaakt in november 2015 met pigment en inkt op papier. Zij vormen een soort van reflectie en meditatie op het lijden. De fasen zijn: 1. zie de mens/ecce homo , 2. op de muur, 3. het kruis oppakkend, 4. op Golgotha, 5. ontkleed, 6. voor de kruiziging, 7. de kruiziging, 8. aan het kruis en 9. kruisafname. Way of the cross op een andere wijze vormgegeven als de traditionele vormgeving.My paintings on:

On Saatchi 

On Weebly  

On Behance

Texts about my art: Blog